Turtips

Turtips:

Sommer
1. Høyeste toppene
2. Fisketur
3. Mer fisketur
4. Gaustatoppen
5. Sjåvann
6. Sykkelturer
7. Fjellklatring

Vinter

1. Tur til de høyeste toppene i nærområdet (sommer)

Fin sti fra "det gamle hytteområdet" og opp mot trytetjønn, fin utsikt ned i dalen og mot toppene mot sydvest, mot Gaustatoppen og ned mot tjønnstul, ca 986 moh. Omtrent 1 times tur fram og tilbake med rolig tempo. (Kartutsnitt)

 

Kart over fin skitur fra flugonfjell

Tur fra flugonfjell, Steinsarmen, valgte løypa ned til venstre, fulgte løypa opp forbi longetjønn, forbi fjølabu, fortsatte opp mot Fågerli, der gikk sporet mot vest slik at jeg svingte mot bitringsnatten, tok til venstre i krysset og passerte Briskeroi, Grimestul. Gikk deretter opp mot Flåtåburoi for å slippe å gå gjennom skogen mot haugastul, ned til Haugastul og tilbake til Flugonfjell.

 

2. Fisketur (sommer)

Kjør ned til Tjønnstul, her har det kommet bom, vannet ligger ca 200 m. fra bommen. Masse fisk som spretter, mye smått, men mulig å få litt større ørret også. Har kun fått fisk på tørrflue, men snakket med flere som har fått på mark.

3 Mer fisking (av Erik Bergestig, "gammel feltet")

Det finnes mange gode fiskevann i området! Erfaringsmessig bør man komme seg litt utenfor allfarvei hvis man er ute etter fisk med litt størrelse på!! I Trytetjønn ble det satt ut røye på 90-tallet, Denne fisken var en krysning av to røyearter som vokste fort, men var steril!! Denne ble kalt Brøding og er av ypperste kvalitet!! Fikk to eksemplarer på henholdsvis 1,7 og 2,1 kg for noen år siden!! Det er nå satt Ørret i vannet,som er av fin størrelse, og det går rykter om fisk opp mot kiloen og større!! Letteste atkomst (kart med gps track fra flugonfjell hyttegrend) er sti fra det gamle hytteområdet!! Ca en times gange i rolig tempo!!
Fluer som; vi menn flua, olsen og march brown er hotte tips, samt kobberfarga sluk og spinnere!! Best fiske på sørsiden av vannet der det er dypest og mest kronglete!! Isfiske: Stor røyeblink, gjerne kobber, rød og hvit maggot el mark!!

4. Gaustatoppen (sommer)

Obligatorisk tur for hytteeiere.. Kjør over fjellet til Stavsro, parker bilen her og gå opp til Gaustatoppen. Brukte snaut 2 timer opp og ca 1,5t ned med en gutt på 7 år. Vaffelhytte på toppen hvor man kan slappe av. Mye folk og tendens til å gå i kø hvis man går midt i ferietiden.

Dersom man vil ha seg en tur til toppen men ikke orker å gå, kan man også ta Gaustabanen. Det er en "trikk" som tar deg ca 800 m innover i fjellet og deretter en pendelbane som tar deg opp ca 50 m. under Gaustahytta. se www.gaustabanen.no Denne banen er foreløpig på prøvedrift, men i 2007 er den åpen hver dag fra 2. Juli til 19 August. Se hjemmesiden for øvrige åpningstider.

5. Sjåvann (sommer)

Tur fra kåldalen (evt. fra hyttefeltet) til sjåvann, ca 4 km opp til Sjåvann, lett terreng svak stigning oppover, (ca 100 høydemeter fra kåldalen) se kartutsnitt med gps track over stien. Stien er rødmerket/merket med varder, kan være litt vanskelig å få øye på når man går over myrer, men vardene viser stort sett greit stien på andre siden av myrene.

6. Sykkelturer.

Innlegg fra Jan Fredrik i nummer 23.

7. Lett fjellklatring ved hytteområdet

Innlegg fra Jan Fredrik i hytte 23:
Det er mange fine knauser like i nærheten av hytteområdet langs kanten av Flugonfjell. Her er det mulig å klatre om man har litt klatreutstyr. Klatring i små fjellvegger med mest fast fjell kan gjøres temmelig sikkert ved hjelp av såkalt topptau, dvs at tauet festes oppe før klatringen starter. Slik klatring er fin trening både for store og små, og det er gøy. Du får prøvd både din balanse, din smidighet, dine evner til å se løsninger, konsentrasjonsevnen, litt styrke og utholdenhet. Og kanskje du utfordrer høydeskrekken, som vi alle har i mer eller mindre grad. Det føles godt å kjenne at man faktisk ikke er så redd for litt ”luftighet” i flotte omgivelser.

Mulighetene for klatring er til stede flere steder langs Flugonfjell. For oss på hyttene er det lett tilgjengelighet for lett klatring i bratthengene på oppe i lia ovenfor tomtene 47, 48 og 49

8. Skiturer (Vinter...)

Det går oppkjørt løype gjennom hyttegrenda (starter ved "Bjørndalen" hytta) som går inn på det vanlige løypenettet. Man kan gå opp til Sjåvatn eller innover mot Gaustatoppen, mange muligheter. (Kartutsnitt)

Her kan du se et GPS spor fra en runde som starter ved hyttefeltet, går via Haugestul, Kråkenes, og tilbake langs Sjåvatn. Hele turen GPS målt til 17,3 km

Har også kjørt bil til Bitringsnatten (eller til bommen) og gått tilbake til flugonfjell, fin tur med mest nedoverbakke. Fordel med flere biler, ellers kan det bli mange biler der borte etterhvert. Ca 12 km lett terreng, tyngre hvis man må gå tilbake og hente bilen...